Ez az oldal segíthet megtalálni a számodra ideális pénzkereseti lehetőséget!Tanácsot adok egy állás sikeres pályázásához, a bökkenőkhöz és a hibalehetőségek elkerüléséhez.Mindezeken kívül olvashatsz valóban megtörtént állásátverésekről, hogy VELED NE történhessen meg!!!

2009. december 2., szerda

Hogyan telefonáljuk "leendő" munkahelyünkre

Telefonálni természetesen mindenki tud, de az ilyen fontos telefonoknál nem árt néhány íratlan szabályt szem előtt tartanunk!


Minden délelőtt telefonálj!Reggel az emberek még általában morcosak, főleg ha a reggeli kávé vagy tea közben zargatjuk őket!11 és 14 óra között vagy már az ebédje lebeg a szeme előtt vagy éppen az elfogyasztott ebédet emészti, ezért ez sem a legalkalmasabb időpont a telefonálásra.14 óra után?Neeem...ekkor már mindenki lesben állva várja, hogy leteljen a munkaideje és mehessen haza.Tehát csak délelőtt!!!!
Más a helyzet, ha előre meg van beszélve valakivel a hívás időpontja!Ekkor mindig légy pontos!!!!


Ha kis céghez mész dolgozni célszerű a cégvezetőt keresni,azonban ha multihoz mész, akkor a HR munkatársak fognak veled foglalkozni!


A kedves titkárnő, aki felveszi a telefont, meg fogja kérdezni, hogy milye4n ügyben keresed a főnököt...ne áruld el, hogy állás ügyben...miért?Mert azonnal le fog rázni valamivel..pl most nincs szabad állás, vagy kapcsol ide-oda amoda....Csak kedvesen és nagyon udvariasan, intelligensek kösd az ebet a karóhoz, hogy mindenképpen beszélni szeretnél XY-al!


Azokhoz a cégekhez telefonálj először akikhez nem mennél, olyan szívesen dolgozni, mert így úgymond rizikó nélkül szerzel tapasztalatot az ilyen jellegű telefonhívások lebonyolításában!Mire arra kerül a sor, hogy álmaid cégéhez telefonálsz már lesz gyakorlatod benne és zseniálisan kezeled a helyzetet!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése