Ez az oldal segíthet megtalálni a számodra ideális pénzkereseti lehetőséget!Tanácsot adok egy állás sikeres pályázásához, a bökkenőkhöz és a hibalehetőségek elkerüléséhez.Mindezeken kívül olvashatsz valóban megtörtént állásátverésekről, hogy VELED NE történhessen meg!!!

2009. november 4., szerda

Ha új állás akkor bértárgyalás

A bértárgyalás egy nehéz dió!Nem akarunk nevetségesnek tűnni, de gyáva nyúlnak sem, ugyanakkor fogalmunk sincs, hogy jelenleg mennyit érünk a munkaerőpiacon!
Angliában bevett szokás, hogy az állás meghirdetése mellett, az éves fizetést is feltüntetik!Nálunk azonban más a helyzet, itt senki nem tudja mennyit keres a másik, mert ugye nem illik mások zsebében turkálni....Egy magyar álláshirdetésben maximum azt olvashatjuk, hogy versenyképes jövedelem..na bumm...kinek mi a versenyképes...
Sajnos emiatt a fene nagy titkolózás miatt kérdezősködnünk kell ismerősöknél, barátoknál, rokonoknál.Ne feledkezzünk meg a béren kívüli juttatásokról sem.Ezeket is érdemes feltérképezni!Aztán ha megvan avégeredmény természetesen nem azt mondu, hogy ennyit akarok keresni vagy ennyit szeretnék, hanem szépen gusztusosan tálalva elmondjuk, hogy a mi szaktudásunkkal, tapasztalatunkkal, gyakorlatunkkal stb úgy gondoljuk, hogy kb ennyi és ennyi közötti fizetést tartunk reálisnak.

Csak úgy mellékesen súgom meg, hogy az interneten több ún fizetésvarázsló vagy fizetéskalkulátor is található, mellyel ki tudod számolni, hogy körülbelül mennyi a reális bruttó béred!És ha esetleg állásbörze előtt állsz jó ha tudod, hogy ilyenkor kicsit nyíltabbak a standok alkalmazottai, elképzelhető, hogy néhány hírmorzsát itt is beszerezhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése