Ez az oldal segíthet megtalálni a számodra ideális pénzkereseti lehetőséget!Tanácsot adok egy állás sikeres pályázásához, a bökkenőkhöz és a hibalehetőségek elkerüléséhez.Mindezeken kívül olvashatsz valóban megtörtént állásátverésekről, hogy VELED NE történhessen meg!!!

2009. október 18., vasárnap

Az állásinterjú leggyakoribb kérdései

Az állásinterjú leggyakoribb kérdései

Ez a bejegyzés segítséget fog neked nyújtani az állásinterjúra való felkészülés során.Itt leírom neked a leggyakrabban előforduló kérdéseket, hogy az interjún ne érjen váratlanul, mert egy pillanat alatt nem könnyű rájuk frappáns választ adni!

1. Miért pont az Ő cégüket választottad?

Hát itt semmiképpen se válaszold azt, hogy beküldtem még az önéletrajzom 100 másik céghez is!Az sem jó megoldás, hogy pont ezt a hirdetést láttam meg reggel kávézás közben!Például elmondhatod, hogy a legutóbbi állásbörzén jártál és tájékozódtál a cégről és a profiljuk egybevág az eddigi munkaköröddel, vonz a cég kellemes légköre, a fiatalos csapat stb....csak ne merülj bele túlságosan a puncsolásba!!!


2.Miért gondolod, hogy alkalmas vagy erre a posztra/feladatra?

A "mert én vagyok a legjobb" gondolom, hogy kitaláltad, a lehető legrosszabb válasz!Ehelyett hangsúlyozd ki, hogy eddigi munkáid során milyen tapasztalatokra tettél szert, miket volt módod begyakorolni, milyen témákban szereztél elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt.


3. Milyen fizetést tartasz megfelelőnek ezért a munkáért?

Mindenki utálja ezt a kérdést, de az állásinterjún sajnos igen gyakran előfordul!
Soha ne mondj túl magas összeget, de írreálisan alacsonyat se és semmiképpen se nyökögj, hogy nemtudom, meg ilyesmi, mert ezzel elszúrsz mindent, akkor is ha eddig befutó voltál!Meséld el, hogy utánanéztél, tájékozódtál és ezért a munkakörért mondjuk 120 000 és 150 000 Ft közötti összeget szoktak fizetni, és tapasztalatod és gyakorlatod alapján 130 000 Ft körüli összeget tartasz reálisnak!


4. Mivel tudna hozzájárulni cégük további fejlődéséhez?

A meglátjuk mi sül ki belőle a konyhában nagyon helyén van, de az állásinterjún eszedbe se jusson!!!Na itt lehet szinte határtalanul hangsúlyozni képességeidet, gyakorlatodat, és munkaszeretetedet, de ne ess túlzásba, ha már látod az interjúztatókon, hogy unalmukban mindjárt leesnek a székről, hagyd abba!És vigyázz arra hogy ne fényezd túl magad, mert az nagyon visszatetsző tud lenni!!


5.Miért jött el előző munkahelyéről?

Itt ne ócsárold a főnököt, a munkatársakat, a fizetést vagy a céget.A legjobb ha azt mondhatod, hogy a cég megszűnt, de persze ezt csak, akkor mondd ha tényleg így van!!!Mondhatod, hogy új feladatokra, új légkörre vágysz, új érzed, hogy az ő cégüknél jobban ki tudnál bontakozni, jobban megfelel az igényeidnek!


6. Milyen nyelveket beszélsz?

Itt ne csak azt említsd meg, amiről papírod van, hiszen azt bárki látja az önéletrajzodból.Most azon van a hangsúly, amiről nincs papírod, de rendelkezel a tudással.Ne feledd az alapfokú nyelvtudás is nyelvtudás ezért bátran említsd meg azt is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése