Ez az oldal segíthet megtalálni a számodra ideális pénzkereseti lehetőséget!Tanácsot adok egy állás sikeres pályázásához, a bökkenőkhöz és a hibalehetőségek elkerüléséhez.Mindezeken kívül olvashatsz valóban megtörtént állásátverésekről, hogy VELED NE történhessen meg!!!

2009. október 14., szerda

És az álláskeresés omegája

Az álláskeresés omegája, az állásinterjú..amikor megkapjuk a behívó levelet az állásinterjúra, még ne örüljünk előre, a neheze még csak most jön!Hallottál már a stresszinterjúról???Ha már át is élted felesleges ecsetelnem, úgysem felejted el soha:)De azok kedvéért, akiknek még nem volt részük eme csodálatos eseményben vázoljuk fel, hogy mi is az a stresszinterjú!

Belépsz az interjú helyszínére, ott ül leendő főnököd teljes életnagyságban, nagyon kedves, mosolyog, megkér, hogy foglaj heyet, teljesen úgy viselkedik, mint egy ember.Aztán egy hirtelen váltás következik és ettől a pillanattól kezdve kőkemény élet-halál harc megy.Pontasabban harc az állásért:)Ettől a perctől kezdve minden arra megy ki, hogy feltérképezzék a gyenge pontjaidat, a munkavégzőképességédet, önfegyelmedet, megbízhatóságodat!Könnyű egy pillanat alatt elvérezni a harcmezőn, ezért légy észnél!

Gyakori trükk a "nagyon fontos telefonhívás"!!!Miután beléptél az interjú helyszínére a kedves főnök megkéri a titkárnőt, hogy semmilyen körülmények között se zavarják, telefonokat sem fogad, hiszen ő állásinterjút tart!KIVÉTEL : Ha a nagyon nagyon nagy főnök telefonál külföldről, mert ezt a hívást várja már napok óta!!!!Ez így rendjén is van...de most jön a csavar......
A fönök illedelmesen elnézést ki és kimegy a teremből...te ott ülsz egyedül.......megszólal a telefon....nyilvánvaló, hogy a nagyon nagyon nagy főnök telefonál...de a főnök sehol....kimész az előtérbe, ahol a titkárnő van....természetesen a telefon ott is csörög a titkárnő viszont sehol....sehol senki.....A telefon elhallgat, a főnök visszatér...Hogy mit kell ilyenkor tenni???Erre sajnos nincs recept, akármit is teszel, lehet, hogy jó pont lesz, lehet, hogy elástad magad...ez főnöktől függ....

2 megjegyzés:

  1. Komoly cég lehet, ahol egy fontos hívásra várva eltűnik mindenki, és a jelölttől várják, hogy felvegye a telefont.. EGYÉRTELMŰ, HOGY NEM VESZEM FEL. Nem tudnak rólam még semmit. Lehet, hogy pszichopata vagyok :) És hogy jön le a nagyfőnök előtt, ha egy vadidegent hall a telefonban a felelős beosztottak helyett?
    Elég átlátszó ez a trükk.
    Szerintem..

    VálaszTörlés
  2. Ajánlanám minden kedves álláskeresőnek a CV-Online oldalát, itt több mint 6000 változatos munka közül lehet válogatni és rengeteg önéletrajz megírással, interjúkkal kapcsolat tanácsokat lehet olvasni! :)

    VálaszTörlés