Ez az oldal segíthet megtalálni a számodra ideális pénzkereseti lehetőséget!Tanácsot adok egy állás sikeres pályázásához, a bökkenőkhöz és a hibalehetőségek elkerüléséhez.Mindezeken kívül olvashatsz valóban megtörtént állásátverésekről, hogy VELED NE történhessen meg!!!

2009. október 11., vasárnap

A távmunka előnyei

A távmunkának annyi előnye van, hogy napokig sorolhatnám, ezért kiemelek néhányat, amelyeket én személy szerint a legfontosabbnak tartok!


1.

Itt a nyár/tavasz/ősz/tél, pont alkalmas az idő egy kellemes kirándulásra, vagy egy romantikus wellness hétvégére vagy egy szerelmes andalgáshoz Párizsban, esetleg egy prágai sörtúrához a haverokkal, barátokkal.Hú de ehhez szabadságot kell kérnem...de ilyen későn már tuti, hogy nem kapok egyetlen szabadnapot sem, előbb kellett volna szólnom.Program lefújva...pedig olyan jó lett volna!!!Gondolom már veled is előfordult ez a kellemetlenség....Ha távmunkát végzel, akkor veszel ki szabadságot, amikor csak akarsz...ha kedden este kitalálod, hogy irány a Balaton, akkor már csak a bikinidet kell bepakolni és szerdán reggel indulhatsz is!!!


2.

Nah megint reggel van, ismét puccba vághatom magam és jópofizhatok negyed órát a főnökkel, aztán végighallgathatom, hogy a kolleganőim, hogy ölik egymást...de máshogy van ez a távmunkával...ha nincs kedved fél órát vacakolni a sminkeddel, majd még negyed órát eltölteni a szekrényed előtt, akkor ne tedd!Otthon dolgozhatsz a legócskább melegítődben is, senkit ne fog zavarni!!


3.

Beteg lett a gyerek, ki kell vennem egy hét szabit, hogy itthon tudjak maradni és ápolhassam.De nehéz lesz ezt a lemaradást behozni...és a főnök mit fog szólni, hogy pont a legnagyobb hajtás idején lépek le??De most beteg a gyerek, nincs mese ő a legfontosabb!Ha otthon dolgozol, nincs lemaradás, hiszen amíg a gyerek, pihen, alszik vagy éppen a kedven sorozatait nézi a tv-ben, nyugudtan dolgozhatsz, így nincs lemaradás, nincs piszkálódás, hiszen semmi nem történt!Sőt!Több időt tölthetsz a gyermekeddel, akkár be is költözhetsz a laptopoddal a szobájába, így minden szusszanására ugorhatsz!


4.

Kedvenc munkatársunk ismét lekapcsolta a légkondit, pedig a helységben az emberek már fulladoznak a melegtől!Egyébként is pont az iroda közepén van az asztalod, ablak a közelben sincs!Pomásnak indul ez a nap is!Otthon, úgy szabályozod a klímát vagy a fűtést, ahogy akarod!Akkor kapcsolod fel a lámpád, amikor akarod, olyan zenét hallgatsz amilyet akarsz!


5.

Az egész iroda prüszköl, krákog egész nap...már csak idő kérdése, hogy te mikor kapod el ezt az új nyavalyát!És ha elkapod természetesen haza is viszed, annak pedig az egész család kárát látja!Egy hétig mindenki otthon nyomja az ágyat, olyanok vagytok, mint egy vert sereg.Ja és persze egy fél havi fizetést hagytok ott a patikában!Ha ezekben a kritikus időszakokban nem mész nagy közösségekbe, akkor elkerülheted, hogy téged is betámadjon a járvány!Otthon nincs fertőzésveszély!


6.

Szívesen beiktatnál ebéd után laza sétát?A munkahelyedről nem léphetsz le csak úgy, hogy elmentem sétálni fél óra múlva jövök!Otthonról bármikor szó nélkül elmehetsz sétálni!Vagy egyszerűen csak bedobod a DVD lejátszóba a legújabb Béres Alexandra lemezt és már tornázhatsz is!Utána egy frissítő zuhany és visszatérhetsz fitten és üdén a munkádhoz, mintha csak most kezdted volna!


7.

Napi 2 órád megy el azzal, hogy beérj a munkahelyedre és hazaérj???Ezt az időt számtalan más dologra is fordíthatod!Pl: aludhatsz, alaposan megreggelizhetsz, tornázhatsz, sétálhatsz vagy dolgozhatsz is, persze ebben az esetben több pénz lesz a hála, ami ugye soha nem jön rosszul!És persze azt még nem is említette,. hogy megspórolod a buszbérlet árát, vagy a benzinköltséget, parkolási díjat sbt.És plusz öröm, hogy nem idegesíted fel magad mire beérsz a munkahelyedre!


És még számtalan más előnye is van a távmunkának, de én csak egy kis ízelítőt szerettem volna adni neked!








1 megjegyzés:

  1. Ajánlanám minden kedves álláskeresőnek a CV-Online oldalát, itt több mint 6000 változatos munka közül lehet válogatni(távmunka lehetőségek is vannak) és rengeteg önéletrajz megírással, interjúkkal kapcsolat tanácsokat lehet olvasni! :)

    VálaszTörlés